keskiviikko 13. elokuuta 2014

Hääpäivä lähiruuan juurella


Vietimme eilen mieheni kanssa kahdeksatta hääpäiväämme. Olemme yleensä käyneet hääpäivänämme koko perheellä syömässä, koska lastenvahdin saanti on aina haasteellista. Tänä vuonna mieheni sai järjestettyä asiat siten, että pääsimme kahdestaan syömään – kuulin itsekin vasta iltapäivällä asiasta.

Kun olimme jättäneet lapset hoitoon, ajelimme Seinäjoelle. Siinä sitten pähkäilimme, mihin menisimme syömään. Itse muistin jo puolentoista vuoden takaa tuttavani suosituksen Juurella -ravintolasta. Olimme yrittäneet mennä sinne joskus aikaisemminkin, mutta aiemmilla yrityskerroilla se ei ollut auki, koska se on avoinna vain tiistaista lauantaihin lähinnä iltaisin. Ravintola Juurella käyttää lähialueen tuottajien raaka-aineita luomua unohtamatta.

Ystävällinen palvelu alkoi heti samantien astuttuamme sisään. Kysyessäni alkoholittomia juomia, ensimmäinen esitetty vaihtoehto oli Lehtikuohu, mustaherukan lehdistä valmistettu kuohujuoma. Hieman kirpeä, mutta ihanan raikas juoma – päivän makuelämys lähti liikkeelle siitä. Unohtakaa Pepsit ynnä muut, tätä pitää saada kotiinkin!



Ruokalista ei ollut pitkä, mutta oli mielenkiintoinen. Ruuaksi päätimme valita neljän ruokalajin Juurella –menun.

Menu sisälsi alkuruuaksi Herefordin kuvetta ja kuusenkerkkää. Alkuruuan nimi ei ehkä vielä luvannut sitä makunautintoa, jonka lopulta koimme.




Pääruoaksi oli possua kolmella tapaa eli sisäfilettä, kylkeä ja seluksia, omenaa ja porkkanaa. Ja taas – makuelämykset seurasivat toisiaan. Annokset eivät olleet suuren suuria, mutta täyttäviä kuitenkin.




Sen jälkeen meille tarjottiin pientilojen juustoja. Oli sinihomejuustoa Suonenjoelta, Juustoportin juustoa ja valkohomejuustoa Mouhijärveltä. Vadelma-valkoherukkahillo sekä näkkileipä oli valmistettu Juurella-ravintolassa itse.




Ja makuelämyksen kruunasi suklaa juurella: marjoja, paahdettua valkosuklaata, maitosuklaamoussea ja jogurttivaahtoa. Ja jälleen, mikä makuelämys – olen sanaton.




Jossain vaiheessa ajattelin, etteivät kaikki ruuat voi olla näin täydellisen suussasulavia – mutta ne olivat. Ja palvelu oli erinomaisen hyvää: jokaisen ruokalajin sisältö ja tuotantopaikka kerrottiin, kun ruoka-annos tuotiin pöytään. Ehkä menun hinta 42 euroa hieman kirpaisi sisäänastuessamme, mutta poislähtiessämme olimme sitä mieltä, että tämä olisi voinut maksaa enemmänkin.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti